Dr. Moravcsik Bence Balázs

Dr. Moravcsik Bence Balázs, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd- traumatológus szakorvosa, gerincgyógyásza. Első generációs orvos vagyok, már gimnazistaként elköteleztem magam az emberekkel való törődés, a testi szenvedéseik tompítása, megszüntetése mellett. Érettségi után a Semmelweis Egyetemen kezdtem meg orvosi tanulmányaim, szakot hatodéves koromban választottam. 2009 óta ortopédiai magánpraxist folytatok. Dinamizmus és nyugalom jellemez a szakmai- és a magánéletben is.

Utolsó egyetemi évemben éreztem rá, hogy a manualitással járó orvoslással tudnám leginkább a betegek gyógyulását szolgálni. Így köteleződtem el a sebészet és annak egy speciális ága, a baleseti sebészet mellett. Hogy valóban jól döntöttem, azt a Honvédkórház baleseti sebészetén eltöltött nyolc évem igazolja, amely alatt megmártózhattam a baleseti sebészet minden bugyrában.

Már a baleseti sebészeten töltött éveim alatt érdekelt az ortopédia. A balesetek többségénél a kéz, a láb, a gerinc csontjai, ízületei, porcai sérülnek, ám nem kell ahhoz traumán átesnünk, hogy az említett testrészeink születési rendellenesség, helytelen használat miatt, vagy egyszerűen csak korunk előre haladtával korlátozzák mozgásunkat. Ennek orvoslása izgatott, így kötöttem ki végleg a mozgásszervi betegségek megelőzésével, a már meglévő problémák gyógyításával, és a csaknem mindig velük járó fájdalom csökkentésével foglalkozó ortopédia mellett, amiből 2007-ben szakvizsgáztam. Kiemelten a gerincfájdalmak műtét nélküli csillapítása izgat.

Mivel nagyon hiányoztak a betegek bizalmának elnyerését szolgáló, a gyógyulásukhoz szükséges körülmények, átléptem a magánszférába 2008-ban, majd egy év múlva saját rendelőt nyitottam. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő orvos igazgatója is vagyok. Különösen a betegre, a gyógyulásukra fordítható idő nagysága nyűgöz le, aminek egy jelentős hányadát a pácienseink tájékoztatására fordíthatjuk. Lehetőségünk nyílik megismerésükre, és a velük való párbeszéd alapján problémáik mélyebb, esetenként a múltban gyökerező okainak feltárására is. Az emberi testben minden mindennel összefügg, a felsorolásból a pszichét sem hagyhatjuk ki. A gyógyulás érdekében komplex módon közelítünk a beteg problémáihoz. A gyakorlat azt mutatja, nem minden esetben mozgásszervi elváltozás okozza a tüneteket, lehet pszichés hátterük is és ilyenkor a kezelést ennek irányába kell folytatni.

További infók itt: http://drmoravcsikbence.bmm.hu/

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

A Budapest Mozgásszervi Magánrendelő azzal a céllal kezdte meg működését, hogy a mozgásszervi panaszokkal hozzánk forduló páciensek számára magas színvonalú egészségügyi ellátást biztosítsunk. Már a főváros három pontján, Budán, Óbudán és Pesten is várjuk, ha egészségügyi panaszai vannak, rendelőnk profilja ugyanis az elmúlt időszakban még sokszínűbb lett. Ortopédiai, gyermekortopédiai, neurológiai, idegsebészeti, reumatológiai, kéz-, mellkas-sebészeti, bőrgyógyászati szakorvosaink vitathatatlan szakmai felkészültsége mellett a mozgásszervi panaszok kezelésének széles tárházával rendelkezünk. Hisszük, hogy a pácienseket partnerként kell kezelni és hogy a fájdalom elmúlik alapos vizsgálattal, célzott kezeléssel. Hogy jó úton járunk, bizonyítja: 2016-ban Az év magánrendelője szavazáson a szakmai zsűri döntése alapján a legjobbak lettünk Csoport praxis kategóriában. Ne késlekedjen, ha erősödnek a panaszai, munkatársunk az alábbi elérhetőségeken várja a jelentkezését!

Buda és Óbuda (XI. kerület, III. kerület) +36-70-425-85-90, Pest (XIII. kerület) +36-70-425-85-91.

Internetes oldalunkon megtalál mindent, ami a mozgásszervi panaszokról, kezelésekről tudnia kell, továbbá rendszeresen publikálunk cikkeket: betegtájékoztatásról, komplikált esetekről, érdekes megoldásokról, hatékony módszerekről.

weblap: www.bmm.hu

 

 

 

 


Belépő termékÉrtesítés új hírekrőlHírlevél

 

Címkék

Friss Hírek

Nem megy az alvás?
2017 március 17 15:55:00