Pihentesd a kamaszt, ha azt szeretnéd, hogy nagyra nőjön

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hogy megnőtt ez a gyerek a nyáron? Ismerős a mondat mindannyiunknak. Hogy lehetséges, hogy a gyerekek egyetlen nyár alatt szemlátomást többet nőnek, mint egész iskolai évben? Nagyon egyszerű a válasz: végre kipihenhetik magukat és életkori igényeiknek megfelelően kihancúrozhatják magukat. Isten őrizz, hogy ennek gátat szabjunk holmi napirenddel!

Pihentesd a kamaszt, ha azt szeretnéd, hogy nagyra nőjön

A kamaszok egy nyár alatt képesek 10 esetleg 20 centit is nőni, ha megfelelő mértékben ki tudják pihenni magukat


Ismerd meg és hagyd, hogy kiteljesedjen!

Gyermekeink megismerésének legegyszerűbb eszköze a figyelem: csak figyeljünk arra, mit és hogyan csinál a gyermek, ha békén hagyjuk. Hányig alszik? Mivel játszik szívesen? Mit kíván, ha megéhezik? Sorolhatnánk a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb helyzeteket, de nem is érdemes, hiszen pontosan tudjuk, hogy minden gyerek így képes a legtermészetesebb módon megmutatni igazi személyiségét. Az alvással ugyanez a helyzet: figyeljük meg, hogyan és meddig alszik a gyermek, ha nincs kötelező program és nappal sem kell folyton igazodnia valami külsőkényszerhez. Persze, vakáció idején jól el is fáradnak az önfeledt játékban, így az alvás is sokkal édesebb lesz.

 

A kamaszok sokkal többet alszanak

A kajla, lusta kamaszunkat kellene a legnagyobb önmérséklettel békén hagyni és nem felkölteni, bármennyire is hasára süt a nap. Nekik ugyanis megnő az alvásigényük és, ami számunkra már naplopásnak tűnik, az nekik létfontosságú fejlődési feltétel. Hagyjuk aludni, különben hatalmas restanciái lesznek, ingerlékeny lesz, sőt labilissá is válhat, ha idegrendszere nem tud nyugodtan pihenni és fejlődni ebben a kritikus időszakban. A nyár számukra is kulcsidő: menjen táborba, menjen a nagyihoz és ne lógjunk rajta folyton. Szüksége van a saját korcsoportjára és olyan családtagokra, akik nem szeretnék folyton kontrollálni. Lepjük meg egy függőággyal, amiben délután is elvonulhat kicsit.

 

A gyerekek nyári alvóhelyeire is figyeljünk

Például alhatnak sátorban, szénapadláson vagy a nagyi szalmazsákján, de elheveredhetnek a díványon is – nem kell nagy ügyet csinálni belőle! Amennyiben levonulunk a nyaralóba, gondoskodjunk róla, hogy előtte frissítsük fel a házat, az ágyakat pedig különösen. Szellőztessük ki a matracot is, mossuk át a huzatot és minden ágyneműt is. A por- és pollenallergiát leginkább így tudjuk kivédeni és a gyermekek légzőrendszerét is egy alapos takarítással kíméljük a leginkább. Ha régi a matrac, inkább cseréljük le, mert a nyaralás alatti pihenés értékesebb minden tápláléknál, amit magunkhoz veszünk. A gondtalan kikapcsolódás, az aktív pihenés csakis az éjszakai kiadós alvással lehet teljes, a gyermekeknek különösképpen.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : kamaszok, alvás, pihenés, matrac

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Hahn Gábor

Azt álmodtuk, hogy minden ügyfelünk jól alszik, de az álom átváltozott végül egy olyan küldetéssé, mely révén egész Magyarország jól alszik. Tartson velünk, és ezen az oldalon információinkkal, tudásanyagainkkal, személyre szabott szakértői tanácsokkal segítünk Önnek, szeretteinek és egész Magyarországnak jól aludni!
Facebook: Aludj jól Magyarország | Youtube: Matrackuckó

Kapcsolódó cikkeink:

 

 

 


Belépő termékÉrtesítés új hírekről

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.