Perszonalizáld a matrachuzatot, a gyerekek imádni fogják!

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A matrachoz képest a borítása lényegtelen részletnek tűnhet és sok vásárló nem is figyel arra, milyen matrachuzatot kapjon a fekhely. Az is igaz, hogy a legtöbb matrachuzaton szereplő gyártói információ sem teljesen korrekt, így nem is olyan könnyű eligazodni a témában. A „gyapjút tartalmaz” felirat például rendszerint azt jelenti, hogy 1-2% gyapjú van benne, amiről a gyanútlan vásárló mit sem sejt.

Perszonalizáld a matrachuzatot, a gyerekek imádni fogják!

Szerencse, hogy a gyártók szétzipzárazható matrachuzatot, amelyet így könnyebb tisztán tartani


Hogyan válasszunk matrachuzatot?

Az ideálisat nem könnyű megtalálni és minden matracra más-más fajta borítás kerül. A boltban meg kell kérdezni a szakembereket, hogy alaposan tájékozódjunk a matrachuzat anyagáról. Azért is fontos, mert a matracra attól függően kell matracvédőt is vásárolnunk, hogy milyen anyagból van a matrachuzat. Egyértelmű, hogy műszálas, silány minőségű huzatot nem szabad megvenni, mert nem engedi szellőzni a matracot, mosás közben tönkremegy és nem is tisztítható olyan könnyen.

 

Rögzített vagy levehető huzatot vásároljunk?

A matracra rávarrt huzat hátránya, hogy nem mosható, márpedig a szennyeződéseket máshogy nem fogjuk tudni eltávolítani. A ritkán használt matracoknál a porosodás a probléma, a napi használatban lévőknél a test méregtelenítése során kipárolgó anyagok kerülnek bele, izzadság és egyebek. Ezeket csak mosással lehet kitisztítani a matrachuzatból, ezért mindenképpen érdemes levehető borítást választani.

 

Trükkös megoldás a gyártótól

A nagyobb matrachuzatok nehezen férnek bele a mosógépbe és nem is szabad terhelni a dobot, mert nem fog tudni forogni és leég a motor. Ezért a leleményes gyártók kitalálták a kétfelé zipzárazható matrachuzatot, amit kényelmesen ki lehet mosni és nem is mindig kell a teljes huzatot tisztítani. Jellemzően a fejnél található rész szenvedi a legtöbb terhelést, nyakunknál, hátunknál izzadunk a legjobban, így a felső részt gyakrabban kell mosni, mint a lábhoz eső felét.

 

Matracvédőt mindenképpen!

A matrachuzat nem arra van kitalálva, hogy gyakran mossák őket: félévente érdemes, de nem szabad havonta gépbe tenni. Főként izzadékonyabb emberek számára vagy betegség esetén fontos, hogy megvédjük a matracot és a huzatot az igénybevételtől: erre találták ki a matracvédőt. Ne spóroljunk vele, mert ez a réteg fogja garantálni, hogy matracunk hosszabb életű legyen, márpedig egy jó fekhely nem kis befektetés és érdemes megóvni a roncsolódástól. A matracvédő takarók ráadásul kényelmesebbé is teszik a fekhelyet, így növelik a matracok komfort-értékét.

Perszonalizáld a matrachuzatot, a gyerekek imádni fogják!

A matrachuzat egyben nem mosható, mert nagy és vízzel megtelve nehézzé válik, és tönkreteszi a mosógépet


Kérhetünk egyedi huzatot is

A Matrackuckótól – mivel a boltjaiban forgalmazott matracokat és matrachuzatokat maga gyártja – kérhetünk saját ízlésünk szerint varrott huzatot is. Gyakran előfordul, hogy a nevet is szeretnék belevarratni a matrachuzatba, különösen, ha többet is vásárolnak és a családtagok számára nem egyforma keménységű fekhely kell. Az egyedi huzatok előnye, hogy anyagukban és zipzárazásukkal teljes mértékben a vevői igények szerint alakíthatóak: az anyag mintája alapján lehet fiús és lányos matrachuzatokat is készíttetni. A gyerekek is imádni fogják az egyéni fekhelyet.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : matrac, matrachuzat, alvás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Hahn Gábor

Azt álmodtuk, hogy minden ügyfelünk jól alszik, de az álom átváltozott végül egy olyan küldetéssé, mely révén egész Magyarország jól alszik. Tartson velünk, és ezen az oldalon információinkkal, tudásanyagainkkal, személyre szabott szakértői tanácsokkal segítünk Önnek, szeretteinek és egész Magyarországnak jól aludni!
Facebook: Aludj jól Magyarország | Youtube: Matrackuckó

Kapcsolódó cikkeink:

 

 

 


Belépő termékÉrtesítés új hírekről

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.