Hogyan biztosítsd a kíméletes leválást a gyerek számára?

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Annyit rohanunk, hogy gyakorlatilag örülünk, ha este végre együtt a család és nem ritka, hogy egy ágyban alszunk el. A kisgyermek számára a testi közelség, az ölelés és az esti mese dédelgetés, amit nyilván nem fogunk kihagyni. Szülőként nagyobb szükségünk van arra, hogy szeretetet adhassunk, mint arra, hogy bennünket szeressenek – az összebújás tökéletes alkalom erre. Nem is az alkalmi együttalvással van a gond, hanem a rendszerességgel.

Hogyan biztosítsd a kíméletes leválást a gyerek számára?

A gyerekek biztonságban érzik magukat, ha bebújhatnak mellénk, ez rövid ideig mindenkinek jó, de az éjszakát tanácsosabb egyedül végigaludni


A pihentető alvás nem csoportos műfaj

Térre, levegőre és nyugalomra van szükségünk ahhoz, hogy rendesen kialudjuk magunkat. Felnőtt és gyermek is így van ezzel, tehát törekedjünk arra, hogy miután elaltattuk a kisebbeket, visszatérhessünk saját vackunkba. A kicsik ugyanis álmukban – különösen, ha többen is melegítjük az ágyat – rugdalózhatnak, vándorolhatnak az ágyon, amitől garantáltan felébredünk. A megszakított pihenés olyan, mint egy zeneszám, aminek sosem érünk a végére, mert folyton elölről kell kezdenünk: élvezhetetlen.

 

A szülőnek is legyen magánélete!

Egyik legfontosabb szempont, amiért igyekezzünk az alvást külön térben biztosítani a gyermekek és magunk számára. Lehetőleg 9:00-kor tegyük le a kicsiket, hogy a mese és a beszélgetés után időben elaludjanak és nekünk, felnőtteknek is legyen időnk lezárni a napot. A saját ágyunkban úgyis beszélgetünk még és más is akad, amire sor kerülhet elalvás előtt. Ez a MI-idő, amiről nem kellene lemondanunk csak azért, mert szülőkké váltunk. Az egyensúly ára tehát a kíméletes leválás biztosítása gyermekeink számára.

 

A felnőtt test erősebben méregtelenít

A kontra-érvek sorában higiéniai szempontok is felmerülnek. Mindenki izzadhat, a gyermek is lehet izzadékony, de vegyük figyelembe, hogy mi, felnőttek erősebben méregtelenítünk, ami nem biztos, hogy a kisgyermek számára megfelelő alvási körülményeket biztosít közös alváskor. Legyen mindenkinek saját párnája és takarója: ezt kezeljük úgy, akár a saját fogkefét! Emellett a horkolás sem teszi pihentetőbbé a közös alvást.

 

Amikor csak szeretné, legyen rá lehetősége

A legfontosabb szabály mégis az, hogy a gyermek biztonságban érezhesse magát. Bármikor bebújhasson mellénk, amikor csak szeretne, és sose kételkedjen benne, hogy ezt megteheti. Ha ezt érzi a gyermek, könnyebben el tudja majd fogadni a különalvást is. Segíthetünk neki ebben, ha az ágya kialakításába őt is bevonjuk: vigyük el matracot vásárolni, hagyjuk, hogy a matracvédőt és a takarót ő maga válassza ki és engedjük, hogy segítsen a szoba átrendezésében is. Az ágy a pihenés és a szeretet, a biztonság színtere – mindannyian a legjobbat érdemeljük.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : alvás, pihenés, álom, gyerekek

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Hahn Gábor

Azt álmodtuk, hogy minden ügyfelünk jól alszik, de az álom átváltozott végül egy olyan küldetéssé, mely révén egész Magyarország jól alszik. Tartson velünk, és ezen az oldalon információinkkal, tudásanyagainkkal, személyre szabott szakértői tanácsokkal segítünk Önnek, szeretteinek és egész Magyarországnak jól aludni!
Facebook: Aludj jól Magyarország | Youtube: Matrackuckó

Kapcsolódó cikkeink:

 

 

 


Belépő termékÉrtesítés új hírekről

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.