Ha rászoksz a rendszerességre, pihentebb leszel

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Alapvető higiéniai előkészületek nélkül az alvás sem képes betölteni teljes körűen funkcióját és bár mindannyian tisztában vagyunk a nyilvánvaló alapokkal, gyakran nem eszerint élünk. Nem is csak az egyszer-egyszeri görbe estékről van szó, hanem a sok kicsi sokra megy elvéről, ami – tetszik vagy nem – tőlünk függetlenül működik.

Ha rászoksz a rendszerességre, pihentebb leszel

Az arc frissességét, rugalmasságát úgy őrizhetjük meg, ha biztosítjuk a lélegzést számára. A smink alatt a bőr nem tud lélegezni


A rendszeresség a pihenés kulcsa

Az embert általában a jó szokások teszik sikeressé. Egy-egy kiugróan magas teljesítmény hozhat ugyan pillanatnyi előrelépést, de tartós eredményt aligha. Ugyanez igaz fordítva is: nem egyetlen cigarettától kapunk tüdőrákot és nem is egy sörtől válunk alkoholistákká, egyértelmű. A rossz szokások azonban szépen, apránként kikezdik a szervezetünket és mire észrevesszük, komoly károkat okoznak. Legyen hát a célunk, hogy a pihenéssel kapcsolatban szigorúak maradjunk önmagunkkal szemben és a lehető legkitartóbbak rendszeresség tekintetében!

 

A bőr lélegezni akar

Legnagyobb szervünk, ugyanakkor pedig a méregtelenítés egyik legfontosabb eszköze a bőrünk, amely ugyanúgy éjszaka regenerálódik, alvás közben, mint egyéb szerveink. Ha nem tisztítjuk meg kellőképpen lefekvés előtt, szó szerint fulladozni fog és nem képes ellátni méregtelenítő funkcióját. A rajtafelejtett smink eltömíti a pórusokat, az izzadságcseppek és a por szintén, így nem képes szabadon lélegezni és felfrissülni. Az alapos higiénia talán lefekvés előtt a legfontosabb, de ne essünk abba a tévhitbe, hogy, aki este zuhanyozott, annak reggel már nem szükséges. Éppen ellenkezőleg: a bőr éjszakai kipárolgásait, az izzadságot és a méreganyagokat reggel le kell mosni, hogy valóban hatékony legyen a méregtelenítés.

Ha rászoksz a rendszerességre, pihentebb leszel

Az ékszerek megterhelik azon testrészeinket, amelyeken viseljük azokat. Leginkább a fülcimpák és az ujjak vannak veszélyben


A szem és a fogak egészsége

A két legérzékenyebb terület, ezért különös gonddal tisztítsuk meg lefekvés előtt a szemünk környékét és persze nehogy elfelejtsük a fogmosást. A szem környéki bőr igen érzékeny, ezért semmiképpen ne maradjon szempilla- és szemhéjfesték a szemünkön. A fogmosást sem kell túlmagyarázni: a nyolc órányi alvás során a száj PH értéke csökken és az elmulasztott fogtisztítással ottmaradó baktériumok többszörös károkat okozhatnak.

 

Le az ékszerekkel!

A divatékszereket mindenképpen, de a nemesfém láncokat és gyűrűket is le kell tenni lefekvés előtt. Nem célszerű nappali „toalettben” aludni, mert egyrészt beleakadhatnak valamibe az értékes darabok, másrészt kényelmetlen, harmadrészt pedig a kezünk is pihenésre vágyik: a gyűrűk levételével a vérkeringést könnyítjük meg. Bár a testékszerek napi kivétele nem ajánlott – ahogy persze viselésük sem – érdemes elgondolkodni a piercingek és egyéb megoldások mellőzésén pihenés közben.

 

A leglazább öltözetben

Természetes anyagokból készült laza hálóruha: ez az ideális öltözék a nyugodt alváshoz. A műszálas darabokat kerüljük, de a teljes meztelenség sem célravezető, mert a test hőmérséklete nyugalmi állapotban esik, így, aki meztelenül alszik, annak a szervezete az optimális testhőmérséklet fenntartására külön energiákat használ majd. Ideális esetben a 18 °C-os szobában vékony, jól szellőző takaróval és persze a megfelelő matracon garantáltan édes álmaink lesznek.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : pihenés, alvás, alvászavar, fekvőhely, matrac

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Hahn Gábor

Azt álmodtuk, hogy minden ügyfelünk jól alszik, de az álom átváltozott végül egy olyan küldetéssé, mely révén egész Magyarország jól alszik. Tartson velünk, és ezen az oldalon információinkkal, tudásanyagainkkal, személyre szabott szakértői tanácsokkal segítünk Önnek, szeretteinek és egész Magyarországnak jól aludni!
Facebook: Aludj jól Magyarország | Youtube: Matrackuckó

Kapcsolódó cikkeink:

 

 

 


Belépő termékÉrtesítés új hírekről

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.