Ha nem erősíted meg a hátizmaidat soha nem múlik el a derékfájásod

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Aki tudja, miről beszélünk, az azért, aki pedig nem, hát mindenképpen érdemes idefigyeljen! Van megoldás a makacs derékfájással küzdők számára is a pihentető alváshoz. Meg kell tanulni a leginkább tehermentesítő pozícióban aludni és persze megfelelő matracot kell választani, amit a derekunk is kedvel. A derékfájdalom ugyanis a legtöbbször gerincbántalmaknak és ízületi gyulladásnak köszönhető.

Ha nem erősíted meg a hátizmaidat soha nem múlik el a derékfájásod

A gyenge hátizom és hasizom a gerincoszlop alsó csigolyáinak túlterhelését okozzák


Mi okozza a derékfájást?

Elsősorban civilizációs betegség, hogy a hátunk és derekunk „beáll” a mozgáshiánytól, az ülő életmódtól. A gerinc fejlődési rendellenességei természetesen kivételt képeznek, de ez a lakosság kisebb százalékát érinti. Az igazság az, hogy a derékfájást a legtöbb esetben a renyhe hátizmokból adódó többletteher idézi elő, amely a gerincoszlop aljára, a derékrészre és a farokcsigolyára nehezedik. Különösen a hosszan tartó fájdalom aggasztó, ezzel mindenképpen orvoshoz kell fordulni. A hirtelen mozdulatra jelentkező éles fájdalmak viszont lehetnek idegi eredetűek is: az idegbecsípődés is rendkívül kellemetlen és nehezen gyógyul.

 

Egyetlen esetben ajánljuk a hason fekvést

Ez pedig a gerinc degeneratív betegségeivel és derékfájással küzdők alvásának megkönnyítése érdekében. Ideális esetben hasi magzatpózban, nagy párnával alátámasztva, közepesen kemény matracon ki lehet bízni az éjszakát, különösebb probléma nélkül. A csípőfájdalmát már könnyebb elviselni oldalfekvésben, magas párnával. Nem érdemes egyéni kreativitásunkra bízni a választást, mindenképpen kérjük ki alvásszakértő véleményét. Szerencsére, a Matrackuckó boltjaiban minden alvásnagykövet rendelkezik a segítségnyújtáshoz szükséges ismeretekkel.

 

A hideghabos matracban nem fogunk csalódni

Kényelmes: leginkább emiatt olyan népszerű a minőségi hideghabos matrac, amely attól lesz tartós, hogy rendelkezik a megfelelő sűrűséggel. Jól szellőzik és tartós, ráadásul a gerincünket is kíméli: rugalmas felépítése révén a megfelelő pontokban támasztja alá gerincoszlopunkat úgy, hogy közben a test többi része is kényelmesen pihen. Gerincsérvhez, derékfájáshoz ideális választás. A legfontosabb dolog mindenképpen az, hogy saját igényeinkhez és ne reklámok alapján válasszunk fekhelyet!

 

Dobjuk ki a régi matracot!

Egy kiváló minőségű matrac 7-8 évig életképes, utána elhasználódik, és többet árt, mint amennyit segíthetne. Szabaduljunk meg a kifeküdt ágybetéttől, mert hiába járunk kezelésekre, ha a nap egyharmadát rossz fekhelyen töltjük. Egészséges embereket is megbetegít a rossz matrac, ezt komolyan kell venni! Ha úgy érezzük, rendszeresen ébredünk a kipihentség érzése nélkül, kezdhetünk is gyanakodni!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : életminőség, ágy, fekvőhely

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Hahn Gábor

Azt álmodtuk, hogy minden ügyfelünk jól alszik, de az álom átváltozott végül egy olyan küldetéssé, mely révén egész Magyarország jól alszik. Tartson velünk, és ezen az oldalon információinkkal, tudásanyagainkkal, személyre szabott szakértői tanácsokkal segítünk Önnek, szeretteinek és egész Magyarországnak jól aludni!
Facebook: Aludj jól Magyarország | Youtube: Matrackuckó

Kapcsolódó cikkeink:

 

 

 


Belépő termékÉrtesítés új hírekről

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.