A feszültség levezetés egyik legjobb módszere

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Van, aki forrón szereti és ez helyénvaló is, csak hűvös szobában csináljuk: ettől fogunk jobban aludni. A szex olyan varázsszer az életünkben, amely normális esetben a kötődést és az érzelmi egyensúlyt képes hosszú távon megőrizni a párkapcsolatban, de nem csupán: a feszültség levezetésével és a boldogsághormonok „megdolgoztatásával” lehetővé tesszük szervezetünk számára a felhőtlen éjszakákat. Az egyik titka persze, hogy biztonságban érezzük magunkat a szeretett személy ölelésében.

A feszültség levezetés egyik legjobb módszere

Különböző pozíciókhoz más és más fajta matracra van szükség, de általában a kemény a legjobb választás


Hűvös szobában a legjobb

Testünk hőmérséklete amúgy is emelkedik a szenvedélyes ölelkezésben, vérpezsdítő együttlétünk pedig sokkal élvezetesebb lesz, ha friss levegőn, hűvösebb szobában kerítünk rá alkalmat. Többek között azért is, mert a szaporább légzéssel megnő az oxigénfelvétel, így minden szervünkhöz – beleértve a legnagyobb oxigénfelhasználót, az agyat is – több oxigén jut.

 

Jó szexhez kiváló matrac dukál

Félgőzzel talán nem is lehet, óvatoskodva pláne lehetetlen, szóval jobb, ha már a matracvásárlásnál szempont a szexbiztos konstrukció. Ne fogjuk vissza magunkat: kérjük az eladótól, hogy ezt is vegye figyelembe, amikor a típusok közül ajánl nekünk valót. Felnőtt ember, szóval, tudni fogja, mire gondolunk. Megfelelően kemény, strapabíró, jól szellőző darabot válasszunk, és ha franciaágyunk van, osztott fekhellyel, lehetőleg a keményebbik oldalon szeretkezzünk.

 

A férfiak hamarabb elalszanak utána

Kutatások és a hétköznapi tapasztalat is azt igazolja, hogy a férfiak szeretkezés után gyorsabban elálmosodnak. Ez a jelenség két hormon együttes hatásából adódik: az oxitocin és a vazopresszin szint megnövekedése melationint szabadít fel, ami köztudottan az alvásért felelős hormonunk: szervezetünk biológiai óráját szabályozza, beleértve az alvásciklusainkat is. A legfontosabb azonban egy másik hormon, a prolaktin, amit az orgazmus pillanatában szabadul fel, és amely elálmosítja az embert. Így aztán a jó szex a jó alvás előszobája is egyben.

 

A nőknek több alvásra van szükségük a jó szexhez

Úgy tűnik, az alvás és az intim együttlét között egyenes és fordított arányban is szoros a kapcsolat. Vizsgálatok alapján kiderült, hogy a nőket könnyebb elcsábítani, ha egy órával többet alszanak: 14%-kal több eséllyel lesznek nyitottabbak a hancúrozásra. Egyszerűen a hormonháztartás egyensúlyával magyarázható: normális körülmények között ugyanis a szervezetnek nem kell vészforgatókönyvet követnie, így például nem kell a biztonsági szükségletekkel foglalkoznia.

 

A feszültség levezetéséhez nincs jobb módszer

Egy nehéz napnak a végére többek között úgy lehet pontot tenni, ha rövid idő alatt levezetjük a feszültséget. (A stressz hétköznapi megnyilvánulásaihoz képest az extrém stresszállapotok esetén is „kiütéssel” győz a szex.) A leggyorsabb módszer a jó szex, így tudunk leghamarabb megszabadulni a fölösleges terhektől és így jön álom a szemünkre a leghamarabb.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : álom, ágy, alvás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Hahn Gábor

Azt álmodtuk, hogy minden ügyfelünk jól alszik, de az álom átváltozott végül egy olyan küldetéssé, mely révén egész Magyarország jól alszik. Tartson velünk, és ezen az oldalon információinkkal, tudásanyagainkkal, személyre szabott szakértői tanácsokkal segítünk Önnek, szeretteinek és egész Magyarországnak jól aludni!
Facebook: Aludj jól Magyarország | Youtube: Matrackuckó

Kapcsolódó cikkeink:

 

 

 


Belépő termékÉrtesítés új hírekről

 

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.